Vedlejší postavy

Ve hře existuje několik postav, které nepovažuji za hlavní, ale objevují se tady a docela pravidelně poskytují interakce nějaké z hlavních postav. Nevybíráme si je cíleně do hry k tomu, že zrovna s nimi chceme hrát. Nesledujeme jejich životní osudy (většinou) a víme o nich jen velmi málo. K těmto postavám se obvykle neutváří nějaký hlubší vztah, ale přesto si zaslouží nějakou zmínku a představení, abyste pochopili, co jsou zač. Na vlastní kartu nemají dostatek informací ani mi nestojí za ten strávený čas nad její tvorbou, ale představit potřebují, protože už se v nějakých povídkách vyskytli. Ne všichni jsou moji, za některé jsem vlastně ještě ani nebyl nucen hrát. Jenže se objevují v místních textech a nikde jinde se o nich asi víc nedozvíte.

USA

Isaac Mosley (* 1973)

Afroamerický pasák z Bronxu, na ulici známý pod přezdívkou “Velký Černoch”. Vlastní v těch končinách tovární budovu, kterou využívá jako ubytovací prostory pro své “ovečky”. Daný byznys sám nevybudoval, převzal ho “již hotový” po svém bratranci, který byl zatčen a odsouzen na 70 let ve federální věznici. Sám rozjel jen distribuci pornografických materiálů a získal tovární halu na bílého koně. V roce 2001 se ho pokusil zabít vlastní člověk, přičemž přišel o ledvinu. Od té doby extrémně nedůvěřivý. Nesnáší narkomany a netoleruje je ve svém okolí. Má přítelkyni, která je velmi dobře informována o jeho byznysu. Přes velké výdělky si vůbec nežije nad poměry, více než polovinu peněz posílá rodině do Bostonu, aby finančně pomohl rodičům a postiženému bratrovi, který je zcela odkázán na péči osobní asistentky.

Mario (* ? – † 2016)

Pasák z Harlemu. Nikdo ho neměl rád, a tak byl ubit poté, co si přivlastnil chráněnce od Isaaca – Ollieho. Isaac se ho pokoušel zabít už v roce 2012 poté, co mu Mario zkusil vlézt do rajonu, leč tehdy neúspěšně.

Victor “Wiki” Shore (* 1979)

Ve hrách se prezentuje jako Vinův “osobní” informátor. Přesněji řečeno, není vázán na Lucase, pracuje na volné noze a Vinny rád využívá jeho služby. Velice schopný hacker a informátor s kanadským původem. Jinak řečený strýček Wikipedie.

Velká Británie

Převozník (* 1974, USA)

Pravá identita není známá, vystupuje pod různými falešnými jmény. V Londýně se poprvé objevil v roce 2006, stále má však aktivní kontakty na mafii v Chicagu. Obecně vychází se Západem dobře, naopak Rusové a Bulhaři ho nechovají v lásce. V Anglii má svého skrytého ochránce, zřejmě velmi bohatého a velmi vlivného, což sice je obecně známo, ale detailnější povaha jejich vztahu zůstává předmětem spekulací. Živí se jako čistič, uklízeč. Z těl si schovává suvenýry a vede si velice pečlivě přehlednou databázi. Tělo si zásadně bere s sebou spolu s dalšími proprietami. U srubu poblíž Chartridge chová tři varany komodské a v londýnském bytě má varana smaragdového, opravdu miluje ještěry. V roce 2015 došlo k pokusu o jeho vraždu. Od této události mu chybí část ucha a chraptí, přestože je mu rozumět docela dobře. Útok měl za následek jeho zmizení z “veřejného podsvětí” na více než dva roky. Má relativně dobré obchodní vztahy s Brettem Eskinem.

Napsat komentář

ten + 1 =