Randy Jones

Celé jméno: Randy Jones
Rodné jméno: Gabriel McAvoy
Přezdívky: Mrzák (za jeho zády)
Player: Fori
Portrayed by: není definováno
Datum narození: 11. června 1987 (blíženci)
Místo narození: Durham, Velká Británie
Bydliště: vlastní garsonka v městském obvodu Islington, Londýn
Sexuální orientace: heterosexuál
Zájmy: zbraně, auta, fotbal, muzika
Studium:
– Bow, Durham School (1990 – 1998)
– Framwellgate School Durham (1998 – únor 2002)
– Rushey Mead Academy, Leicester (únor 2002 – 2003)
Zaměstnání: velitel komanda Claire Robinson (také známá jako Dáma) a její pravá ruka

Povaha: Introvertní, tichý a nenápadný muž, na ulici byste ho mohli zcela přehlédnout. Působí jako pozorovatel a naslouchající, pozice ve stínu mu zcela vyhovuje. Je inteligentní, systematický a analytický. Věci vidí v širokých souvislostech a dokáže si jednotlivé dílky složit do velkého obrazu. Využívá chladnou logiku, postupuje pragmaticky, nezávisle na vlastních pocitech a dojmech, které v sobě dokáže zcela popřít. Do jisté míry má buldočí povahu – vezme-li si něco do hlavy, tak si za tím jde bez ohledu na počet mrtvol, velmi cílevědomý. Vůči lidem je opatrný, špatně se seznamuje a není zvyklý důvěřovat. Je to samotář. Sociální interakce nejsou jeho silná stránka, je v nich poněkud neobratný. Z toho důvodu nemá moc přátel, ale nevadí mu to, spíše vyhovuje. Na jeho slova se dá spolehnout a nechybí mu notná dávka odvahy.
Hlavní rysy: spolehlivý, samotářský
Fobie: není to přímo fobie, ale necítí se vůbec dobře v rozlehlých průmyslových budovách
Slabosti: sociální interakce

Výška: 185 cm
Postava: vypracovaná
Vlasy: černé, krátké
Oči: tmavě hnědé
Zvláštní znaky: rozsáhlé zjizvení na pravé straně hlavy, jizva na pravém rameni a několik dalších drobných jizev různě po těle, křivý malíček na pravé ruce, chybí mu taky několik zubů, byť je má vyspravené a není to na první pohled tedy vidět. Dále vidí špatně na pravé oko – nemá na něm periferní vidění, na pravé ucho téměř hluchý a má omezenou hybnost pravé ruky.

Rodiče: Annabelle Roach (1968, žije v Leicesteru) a Elliot McAvoy (1967, žije v Durhamu) – rozvedení od března 2002
Sourozenci: nevlastní sestra ze strany matky a dvě nevlastní sestry ze strany otce, nezná se s nimi
Další rodinní příslušníci: otčím Tyler Roach
Partner: nemá vztah
Přátelé: Tommy (kolega z komanda)

Oblíbené pití: anglické pivo, jinak alkohol téměř nepije
Oblíbená barva: modrá
Oblíbené věci: neznámé

Závislosti: nejsou

Další zajímavosti:

  • Po rozvodu rodičů připadl oficiálně do péče matky, se kterou se odstěhoval do Leicesteru k jejímu novému partnerovi. Rozvod byl emocionálně vypjatý a na Gabriela zapůsobila domácí atmosféra zcela destruktivně. Chtěl zůstat s otcem, ale matka si ho u soudu vyhádala do své péče a zamítla synův návrh, aby školu v Durhamu dostudoval internátně. Přihlásila ho na akademii v Leicesteru, kde se jeho velmi dobrý prospěch razantně zhoršil a závěrečné zkoušky na konci 11. ročníku nakonec vůbec nesložil.
  • Koncem června 2003 (v 16 letech) utekl z domova do Londýna. Tam začal vykrádat byty a podařilo se mu sehnat doklady na jméno Finnegan O’Brien. Postaršil se o čtyři roky a získal falsum osvědčení o složení GCSE. Nechtěl však zůstat jako hloupý zlodějíček, který je první na seznamu povolených cílů pro všechny strany.
  • Začátkem dubna 2011 začal vystupovat pod jménem Randy Jones, narozený 3. října 1985. Na jméno získal rovněž doklady a falsum osvědčení o složení GCSE, na vyšší vzdělání neaspiroval. Rodné jméno skončilo zcela v zapomnění.
  • Mezi roky 2012 – 2013 se na chvíli ocitl mezi lidmi Jaye Eskina, přestože si toho není ani jeden z nich vědom.
  • V únoru 2015 se poprvé dostal na výplatní pásku Ms. Claire Robinson. Do navázání této spolupráce působil jako nájemný žoldák na téměř jakoukoliv práci od poslíčka, dealera, zloděje, nájemného zabijáka, až po uklízeče.
  • Začátkem léta 2015 se stal terčem její konkurence. Po dobrém se ho rozmluvit nepodařilo, a tak si konkurence najala skupinu žoldáků, kteří ho měli přivést k rozumu fyzickým násilím, což znamenalo 29 hodin, 36 minut a 14 sekund opravdu brutálního týrání v jedné z průmyslových hal rozsáhlého komplexu. Záchrana přišla na poslední chvíli, krátce před vpádem komanda utrpěl ránu kovou tyčí nad pravé ucho, která způsobila nitrolební krvácení a další komplikace. Včasný odborný zásah zajistil, že na následky zranění nezemřel.
  • Následkem tohoto traumatu prodělal (mimo jiné) několik operací hlavy a strávil více než 3 týdny v kómatu. Dle prvotních prognóz měl mít nenávratně poškozený mozek. Měl být těžce tělesně a nejspíš i mentálně postižený, odkázán na vozík či přímo lůžko. Jeho stav se ale mimo jakýkoliv předpoklad začal po čtrnácti dnech výrazně zlepšovat a otok začal ustupovat. Nakonec se probudil zcela neočekávaně s minimálním poškozením v porovnání s vážností situace.
  • Dalšího půl roku však strávil v intenzivní rekonvalescenci a prodělal ještě další dvě operace hlavy. Naplno se do práce vrátil koncem jara 2016, ale ještě dlouho nebyl schopen pobytu v průmyslových halách, které patří Dámě. Prostředí v něm vyvolávalo nutkání zvracet.
  • Dělá něco mezi kancelářskou krysou a velitelem úderného týmu. Ozbrojených akcí se účastní jen v situaci, kdy spolupracuje s celým týmem, sólové zásahy přenechává jiným. Ať je to nutné či ne, nosí v akci speciálně upravenou helmu. Pomocí realtime kamery a zrcadla je schopen vidět periferně.
  • Veškeré znalosti a dovednosti získával sám mimo školní systém, do kterého se po útěku z domova už nevrátil.
  • Pravák, zbraň ale drží v levé ruce.
  • Vlivem snížené pohyblivosti ruky nenosí trička, ale jen košile.

Poslední aktualizace proběhla 4. března 2019.

Napsat komentář

4 × 1 =